Obstrucția uretrală - paduribistritene.ro

Uretrita simptome. Uretrita la femei si sindromul uretral

Sindromul uretral cronic la femeie Autor: Dr. Andrei Manu-Marin, EVOMED Sindromul uretral cronic la femeie este o patologie pelviperineala, de granita, greu de definit si dificil de rezolvat, simptomele acestuia fiind generatoare de fobii, stress, anxietate, scaderea calitatii vietii, a performantelor profesionale, sociale.

tratamiento prostatitis aguda bacteriana

În plus, tratamentul este nestandardizat si include metode medicale, metode agresive dilatatii uretrale, incizii ale colului vezicalpîna la tratamente psihiatrice, toate cu rezultate modeste. Sindromul uretral cronic la femeie este compus din simptomele: durere sau presiune proiectate la nivel suprapubian, urinari dese cu durere sau usturime, dificultate la urinat, dispareunie.

Articol Urologie Bolile cu transmitere sexuală sunt frecvente printre cei ce aleg sexul neprotejat sau care schimbă des partenerii. Aceste afecțiuni nu ocolesc sexul masculin, printre ele numărându-se uretrita. Uretrita este o inflamație a mucoasei perețtilor canalului uretral uretreiîn multe cazuri de origine infecțioasă bacteriană sau virală.

Frecvent pacienta are in istoric anexite, hemoroizi si asociaza constipatie sau colon iritabil, meteosensibilitate. În marea majoritate a cazurilor la consultatie se prezinta o pacienta care se plînge de dureri in jurul simfizei pubiene, care spune ca din cauza acestor dureri urineaza des, care daca este intrebata de felul în care urineaza afirma acuze variate: usturime, jena, dificultate, jet întrerupt, cantitati mici, urinare deasa.

Pacienta ne prezinta frecvent numeroase uroculturi sterile si sumar de urina normal, ecografii care nu evidentiaza patologii urogenitale si are un consult ginecologic recent de asemenea normal.

zona periuretral de la próstata

În unele cazuri cu evolutie mai indelungata, pacienta poate deja sa fi fost operata pentru aceste simptome sau sa uretrita simptome în tratament psihiatric pentru ele.

Pentru aceasta anamneza trebuie sa fie facuta cu atentie si cu mare rabdare pentru elucidarea contextului în care apar simptomele adesea acestea sunt însa permanente.

Epidemiologie

De asemenea, istoricul antecedentelor heredocolaterale si patologice trebuie documentat. În cursul consultatiei, pacienta este învatata sa completeze un tabel cu urinarile ora si cantitatea pe o perioada de 3 zile, ceea ce este cunoscut sub denumirea de calendar mictional FIG. Calendarul mictional este un instrument clinic de evaluare, esential în întelegerea modului în care urineaza pacienta, a unora din simptome si este foarte important în urmarirea evolutiei pacientei.

tratamentul prostatitei metoda populară

Examenul clinic trebuie sa includa un examen atent vaginal si perineal atît pentru a exclude cauze cum să vindeci complet prostatita cronică cît si pentru a realiza un bilant al staticii perineale.

Tot prin examen clinic se determina capacitatea pacientei de a controla perineul, element esential în controlul simptomelor urinare si în reeducarea mictionala, metoda ce este folosita în terapia acestor paciente.

tratamentul prostatitei în yoga

Pentru a creiona un diagnostic pozitiv, la cazurile fara alte patologii asociate, efectuarea examenului sumar de urina, a glicemiei si ecografia urogenitala sunt considerate suficiente ca investigatii paraclinice. În cazurile cu simptome urinare importante si patologie generala asociata mai ales neurologica investigatiile urodinamice studii ale presiunii intravezicale si ale debitului urinar sunt considerate necesare.

Toate aceste examene vor exlude multe paciente ce au cauze acute alte simptomelor precum, infectii urinare sau genitale bacteriene sau viralesau cauze cronice ce apartin altor sisteme cele mai frecvente fiind cele neurologice, anume hernia de disc intervertebral.

tratamentul exacerbarii prostatitei cronice

Sindromul uretral cronic ramîne o eticheta a suferintei pacientei pentru momentul prezentarii si în cursul investigatiilor. Ulterior, toate examenele facute fără adenom de prostată sa stabileasca forma clinica a sindromului uretral cronic în functie uretrita simptome care eticheta suferintei pacientei se va transforma în una din patologiile: Cistita Interstitiala, Vezica Hiperactiva, Mictiune Disfunctionala, Atrofie Uretrita simptome.

Diagnosticul si tratamentul acestora implica abordarea cazului în echipa interdisciplinara formata din urolog, ginecolog, neurolog, gastroenterolog. Caracteristicile cele mai importante ale acestor afectiuni si metodele tipice de diagnostic sunt prezentate în tabelul 1.

Generalitati

Tratamentul are un punct comun pentru toate afectiunile, trebuie început cu terapia comportamentala, adica readaptarea, corectarea stilului de viata. Terapia comportamentala reprezinta un concept ce include într-un prim timp explicatiile ce îi trebuie date pacientei pentru ca aceasta sa uretrita simptome cum functioneaza aparatul urinar inferior, cum se umple si cum se goleste vezica, rolul muschilor perineali.

Discutia cu pacienta trebuie sa lamureasca si obiectivele tratamentului si speranta de reusita, pentru a asigura complianta pacientei si participarea activa a acesteia la un tratament îndelungat si cu ameliorari lente.

Sus In decursul timpurilor, uretritele au fost clasificate de diversi autori dupa criterii diferite. Pe masura dezvoltarii cercetarilor bacteriologice, epidemiologice si clinice, a fost posibila clasificarea uretritelor dupa alte criterii, ceea ce a permis o mai buna studiere a lor si posibilitatea unui tratament adecvat.

Apoi, al doilea timp al terapiei comportamentale consta în indicatii despre consumul de lichide, dieta, scaun, frecventa mictiunilor, sedentarism, activitate fizica, raportul somn veghe. Al treilea timp consta în verificarea prin examen genital a controlul muschilor perineali si în a explica pacientei cum sa foloseasca corect acesti muschi cînd doreste sa retina urina.

Restul metodelor de tratament sunt prezentate in tabelul 1.