Ce inseamna PSA (Antigenul specific prostatic) | paduribistritene.ro

Medical prostate. PSA (Antigen specific prostatic)

Conținutul

    Despre nutritie Celulele prostatei, atat cele normale, cat si cele maligne produc o proteina denumita antigenul specific prostatic PSA. In conditii normale, barbatii au niveluri scazute de PSA in sange. In anumite boli, in fluxul sanguin ajunge mai mult PSA in contextul intreruperii functionarii normale a prostatei, ceea ce poate determina o crestere a PSA, indicand prezenta bolii la nivelul glandei.

    tratați prostatita cu metode populare ceai de cozi de cirese pentru rinichi

    Ce este testul PSA? Pentru testul PSA este necesara recoltarea unei probe de sange, care este trimisa la laborator pentru analiza. Ce inseamna un rezultat normal al PSA? Nu exista un nivel normal sau anormal al PSA-ului in sange, iar nivelurile variaza in timp la acelasi barbat.

    prostatita se trateaza in strainatate valori psa a 83 anni

    In trecut, majoritatea medicilor considerau nivelul sub 4. Prin urmare, daca un barbat avea nivelul PSA peste 4. Insa, studii mai recente evidentiaza ca indice prostatico psa barbati cu niveluri PSA sub 4.

    nowe sposoby leczenia prostaty low risk prostatakarzinom

    In plus, numerosi factori pot determina variatiile de PSA. De exemplu, nivelul PSA creste frecvent in probleme benigne ale prostatei precum prostatita inflamatia prostateiinfectia de tract urinar sau in hiperplazia benigna de prostata HBP-marirea prostatei.

    Nu exista dovezi ca prostatita sau HBP determina cancer de prostata, insa este posibil ca un barbat care are una medical prostate ambele afectiuni sa dezvolte si cancer de prostata. Biopsiile de prostata si interventiile chirurgicale la nivelul prostatei cresc, de asemenea, nivelul PSA. Nivelul PSA poate varia, de asemenea, si in functie de laborator.

    inseminare cu prostatita lumanari apoi prostatita

    Totusi, cu cat este mai crescut nivelul PSA, cu atat exista o probabilitate mai mare ca barbatul sa aiba cancer de prostata. Mai mult, o crestere continua a PSA in timp poate, de asemenea, sa fie un semn de cancer de prostata.

    acupressure points for prostate enlargement vezi cum să faci masaj pentru prostatită

    Pentru a evalua daca nivelurile crescute se datoreaza cancerului prostatic sau hipertrofiei benigne de prostata se poate utiliza o metoda aditionala de evaluare - determinarea raportului dintre free PSA forma care circula liber, nelegata de alte proteine in sange si PSA total, metoda care evalueaza proportia free PSA PSA liber ; exista studii care au evidentiat asocierea dintre cancer si o proportie mai mica medical prostate free PSA.