Simptomele frecvente ale cancerului de prostată

Anatomia prostatica

Conținutul

  poli cura pentru prostatită cum să afli simptomele prostatitei

  Cum putem ajuta? Prostata Glanda prostatică este o glandă a sistemului masculin de reproducere, formată din țesut fibros și mușchi, a cărei sarcină principală anatomia prostatica de a produce și de a stoca lichidul seminal, care este apoi eliberat în timpul ejaculării.

  recoltarea urinei pentru proba cu trei pahare sânge în urină cu prostatita cronică

  Aceasta este situată sub vezica urinară și în fața rectului, de care este separată cu câțiva centimetri. Ce este prostata? Forma și dimensiunea prostatei amintesc de cea a unei castane — de aproximativ 3 cm lungime, 4 cm lățime și 2,5 cm grosime — cu partea mai îngustă orientată în jos.

  tratamentul prostatitei de către un ginecolog medicamente pentru inflamația glandei prostatei

  La copii, este prezentă cu o dimensiune redusă, și apoi se dezvoltă pe deplin în timpul pubertății. La maturitatea sexuală completă, prostata cântărește în general, în condiții normale fiziologice, între 10 și 20 de grame. Formată din lobi, prostata înconjoară prima parte a uretrei, organul cheie al transportului urinei din corp.

  Această glandă poate fi ținta diferitelor boli, incluzând inflamații, infecții, cancer malign, litiaza și chisturile.

  trata rapid prostatita acupunctura pentru prostatita cronica

  Glanda prostatică este înconjurată de un strat de țesut conjunctiv, denumit capsulă prostatică. Mai mult, glanda prostatică este formată din următoarele tipuri de celule: Celule glandulare, care produc anatomia prostatica lichidă a materialului seminal Celule fibroase, care formează structura de susținere a prostatei Celule musculare, care controlează ejacularea și fluxul de urină Alte structuri care înconjoară glanda prostatică includ: Vezicule seminale glandele care produc spermă Mușchi mușchii care controlează urinarea Noduri nervoase nervii care controlează vezica urinară și funcția erectilă Vase deferente tuburi care transportă sperma de la testicule la veziculele seminale Ce funcție îndeplinește prostata?

  PSA poate fi crescut în cazurile de cancer de prostată. Antigenul specific al prostatei PSA este o proteină care este eliberată în sânge de glanda prostatică. Cancerul de prostată poate crește nivelul PSA, dar nu trebuie să se bazeze în mod izolat pentru testarea cancerului de prostată, deoarece nivelurile pot fi ridicate în tulburări benigne de prostată fals pozitiv. Există, de asemenea, potențialul ca nivelurile de PSA să fie normale, în ciuda prezenței cancerului de prostată, acest lucru se numește fals negativ. Este acest test pentru dumnevoastră?

  Cu alte cuvinte, celulele glandulare produc un fluid bogat în proteine și minerale, care menține sperma. Fluidul prostatic reprezintă aproximativ un sfert din sperma totală și îndeplinește mai multe funcții: crește motilitatea acesteia, reduce aciditatea urinei și a secrețiilor vaginale, permite o supraviețuire mai îndelungată a spermei, și participă la procesele de coagulare și lichefiere a spermei.

  Când un bărbat este excitat sexual, prostata produce cantități mai mari de fluid prostatic, care se amestecă și se ejaculează ca spermă.

  Secreția lichidului prostatic este reglată prin intermediul hormonilor masculi, cum ar fi androgenii, produși în principal de către testicule.

  Prostata joacă un rol și în controlul fluxului de urină. Fibrele musculare ale prostatei sunt înfășurate în jurul uretrei și ajută la controlul fluxului de urină, prin contracții, pentru a încetini sau opri curgerea 5 ani cu prostatita. Faceți o rezervare Completați informațiile dvs.

  Tratamentul cancerului de prostată Prostata, glandă a sistemului reproducător masculin, are multiple roluri în organism, precum: secreția de fluid ce intră în compoziția lichidului seminal, rol în micțiune, în funcția erectilă.